GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0150

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/13

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission05
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words184
Number of lemmas105
Lexical density56
Number of sentences4
Average of words per sentence46
Number of words in the longest sentence67
Number of words in the shortest sentence28
Number of paragraphs2
Average of sentences per paragraph2

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A gastronomía e a cociña levan estando presentes na nosa vida dende moito tempo atrás aínda que é agora cando comezaron a gozar de certo recoñecemento e prestixio. As causas que produciron este cambio de mentalidade ou o comezo desta nova moda poden ser a fama que acadaron algúns restaurantes pola acumulación de premios (Estrelas, Tenedores...) e a publi curiosidade da xente por adentrarse nun mundo que lles parecía que non coñecían pero que era algo realmente habitual en todos os fogares, aínda que non se comese comida de deseño. E é que a gastronomía vai moito máis alá da cociña con nitróxeno e de todas esas novidades porque gastronomía tamén é a comida tradicional propia dunha cultura.

Sobre a duración eu penso que vai ser unha moda pero duradeira porque hai moita publicidade detrás e moitos programas de televisión, empresas, e incluso restaurantes, que están gañando moitos cartos grazas a isto e queiramos ou non case sempre que celebramos algo de celebrámolo cunha comida que se vai ver cada vez máis influída polas novas tendencias de vangarda pero mantendo sempre algo da nosa gastronomía tradicional.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT