GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0150

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/13

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada05
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras184
Número de lemas105
Densidad léxica56
Número de enunciados4
Media de palabras por enunciado46
Número de palabras del enunciado más largo67
Número de palabras del enunciado más corto28
Número de párrafos2
Media de enunciados por párrafo2

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

A gastronomía e a cociña levan estando presentes na nosa vida dende moito tempo atrás aínda que é agora cando comezaron a gozar de certo recoñecemento e prestixio. As causas que produciron este cambio de mentalidade ou o comezo desta nova moda poden ser a fama que acadaron algúns restaurantes pola acumulación de premios (Estrelas, Tenedores...) e a publi curiosidade da xente por adentrarse nun mundo que lles parecía que non coñecían pero que era algo realmente habitual en todos os fogares, aínda que non se comese comida de deseño. E é que a gastronomía vai moito máis alá da cociña con nitróxeno e de todas esas novidades porque gastronomía tamén é a comida tradicional propia dunha cultura.

Sobre a duración eu penso que vai ser unha moda pero duradeira porque hai moita publicidade detrás e moitos programas de televisión, empresas, e incluso restaurantes, que están gañando moitos cartos grazas a isto e queiramos ou non case sempre que celebramos algo de celebrámolo cunha comida que se vai ver cada vez máis influída polas novas tendencias de vangarda pero mantendo sempre algo da nosa gastronomía tradicional.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT