GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0152

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/15

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission05
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words208
Number of lemmas119
Lexical density56
Number of sentences7
Average of words per sentence29.71
Number of words in the longest sentence71
Number of words in the shortest sentence11
Number of paragraphs3
Average of sentences per paragraph2.33

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Hoxe en día, a cociña e a gastronomía son moi populares, son sendo dous aspectos moi destacables da cultura española. A causa deste fenómeno probablemente sexa que en cada país, dependendo de factores como as costumes e o clima (que afecta á agricultura e á gandaría), se da unha gastronomía diferente que lle proporciona riqueza cultural e polo tanto, máis popularidade á hora de ser escollido como destino turístico. No noso país, coñecido polas súas tapas, destaca o xamón ibérico, tortilla, paella... Na nosa comunidade autónoma destaca o pulpo, marisco, ou a empanada.

Seguramente todo comezou como unha moda pasaxeira que se foi adaptando con rapidez, sendo moi ben recibida e con bos resultados nos ámbitos empresariais (restaurantes, bares) e incluso nos ámbitos comunicativos (reportaxes, series de televisión) de maneira que se converte nun obxecto elemento moi útil á de hora de proporcionar e crear riqueza, de xeito que será un ámbito no que se comezará a invertir e a intentar sacarlle o máximo partido posible.

Na miña opinión, paréceme positivo que se leven a cabo este tipo de iniciativas. Ademais, dáme a sensación de que é un mundo interesante do no que se pode innovar de diferentes maneiras, coidar o propio e permitirnos ter elementos diferenciativos con respecto a cara outras ciudades cidades ou países.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation