GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0152

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/15

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada05
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras208
Número de lemas119
Densidad léxica56
Número de enunciados7
Media de palabras por enunciado29.71
Número de palabras del enunciado más largo71
Número de palabras del enunciado más corto11
Número de párrafos3
Media de enunciados por párrafo2.33

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

Hoxe en día, a cociña e a gastronomía son moi populares, son sendo dous aspectos moi destacables da cultura española. A causa deste fenómeno probablemente sexa que en cada país, dependendo de factores como as costumes e o clima (que afecta á agricultura e á gandaría), se da unha gastronomía diferente que lle proporciona riqueza cultural e polo tanto, máis popularidade á hora de ser escollido como destino turístico. No noso país, coñecido polas súas tapas, destaca o xamón ibérico, tortilla, paella... Na nosa comunidade autónoma destaca o pulpo, marisco, ou a empanada.

Seguramente todo comezou como unha moda pasaxeira que se foi adaptando con rapidez, sendo moi ben recibida e con bos resultados nos ámbitos empresariais (restaurantes, bares) e incluso nos ámbitos comunicativos (reportaxes, series de televisión) de maneira que se converte nun obxecto elemento moi útil á de hora de proporcionar e crear riqueza, de xeito que será un ámbito no que se comezará a invertir e a intentar sacarlle o máximo partido posible.

Na miña opinión, paréceme positivo que se leven a cabo este tipo de iniciativas. Ademais, dáme a sensación de que é un mundo interesante do no que se pode innovar de diferentes maneiras, coidar o propio e permitirnos ter elementos diferenciativos con respecto a cara outras ciudades cidades ou países.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXTAnotación multipalabra