GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0156

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/19

Commission05
Examination dateXuño
TopicA gastronomía

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Hai moitos anos, era habitual que cociñaran as mulleres mentres os homes ían traballar. Co paso do tempo, iso foi cambiando e cada vez máis homes adéntranse no mundo da cociña.

A causa principal disto é que a xente no século XXI volveuse máis independente, non era como noutros tempos que a maioría da xente casábase. Agora moita xente vive soa, por iso aprenden a cociñar. Outra causa que motiva á xente a cociñar son os programas televisivos (sexan en forma de concurso ou simplemente un programa de cociña para coller receitas). Tamén interveñen os pratos precociñados que tes que quentar. A xente interpreta que é fácil facelo e anímanse a comprar máis.

Moitas persoas consideran que é unha moda porque moita xente é o que estuda agora, pero realmente a cociña sempre estivo presente nas nosas vidas, o que pasa é que agora dan máis facilidades para dedicarse a elo, por exemplo a través de ciclos formativos.

A cociña supón un cambio cultural na nosa sociedade porque introdúcense novas técnicas na elaboración de pratos e p tamén deixamos atrás o tópico de que a cociña é de mulleres cando é algo que pode facer calquera, sexa home ou muller, e é algo que todos e todas deberiamos respetar.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation