CORT_0190 ABAU/2016-2017/CD06/xuño/01
Commission 06
Examination date Xuño
Topic A gastronomía
View options
Text: Full transcription Student final version Orthographic standard Morphological standard Lexical standard Grammatical standard Semantic standard Discoursive standard
Show: Colors Formatting <pb> <lb>
Tags: Standard lemma Original lemma POS tag (standard) POS tag (original) Type of deviation of the standard Source of the non-standard form Derived correction Connector
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
A cociña estase a converter nunha verdadeira arte . Mentres que fai uns anos os restaurantes
caros se caracterizaban por ter unha boa calidade de produto e estar ben cociñados ;
na actualidade para seren un restaurante prestixioso requírese moito máis . O anterior xa se se
presupón , pero e que ademáis debe ser un no constantemente novidoso . Se vas agora a un
restaurante prestixioso cambiou drásticamente dende hai uns anos . Agora provarás comidas novas ,
novas innovadoras tecnicas de cociñar , e inauditas mecl mezclas de alimentos nun plato .
Toda esta transformación ven acompañada dun cambio na visión da cociña pola sociedade .
Na actualidade ser un bó cociñeiro e estudar nunha prestixiosa escola gastronómica converte
aos " chefs " en persoaxes famosas . les Parece que se tratáse de xogadores de futbol . Con
competicións gastronómicas , premios a mellores restaurantes , os seus propios programas de
televisión ...
Isto leva a pensar que ese tipo de cociñeiros de prestixio se estéan a convertir
en verdadeiros artistas . Un papel fúndamental nesta transformación ten que ver cos
medios de comunicación . As competicións de cociña que comezaron a gañar popularidade
nos EEUU inváden agora as televisións . A persoa que gaña faráse famosa e os críticos
que participan son presentados como verdadeiras estrelas .
Por outra parte este fenómeno gastronómico chega aos máis xoves . Hai programas
nos que compiten nenos entre sí cociñando . Así , nenos que antes vían os debuxos ven na
actualidade aos nenos cociñar dende a súa casa . Por idílico que pareza este tipo
de co programas levan consigo un problema na de cara a evolución dos nenos . Tratar a
nenos coa dureza que se fai , sometelos a esa presión ... Por outra banda o feito de
que eso se fága pola audiencia . Tanto adultos como mozos . Uns por chegar a seren coma
eles e outros por pareceren por lles pareceren eses nenos persoaxes graciosas e inocentes .
Legenda:
Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido
Download current view as TXT