CORT_0250
ABAU/2016-2017/CD07/xuño/16
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 07 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía |
Number of words | 166 |
Number of lemmas | 103
|
Lexical density | 62 |
Number of sentences | 10 |
Average of words per sentence | 16.60 |
Number of words in the longest sentence | 31 |
Number of words in the shortest sentence | 6 |
Number of paragraphs | 2 |
Average of sentences per paragraph | 5 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Como ben comenta o enunciado da pregunta, a cociña esta
a alcanzar un gran auxe. Coma con todo, esto está
influenciado polos avances tecnolóxicos dos que antes
careciíamos. Por un lado, cada vez son mais os productos
que lles permiten aos cociñeiros experimentar coa comi
da e isto consegue que un simple plato de terneira,
convértase nunha obra de arte. Como consecuencia, os
prezos do plato tamén aumentan, aínda que comas
unha folla de menta. As clases sociais de maior nivel
buscan pagar altos prezos para a satisfación propia,
buscando desta forma os restaurantes con numerosas
estreias michelín.
Pero sen dúbida, o feito que máis favoreceu a gastronomía,
foi a aparición de programas alimenticios da TV. Ben referidos
a comidas saudábeis ou ben concursos entre cociñeiros
para levar un premio. Así conseguíuse unha alta actividade
gastronómica en toda a poboación. Esta evolución continuará
a medida que os avances tecnolóxicos o fagan tamén, por
eso penso que non é unha moda pasaxeira. Ademais, e
quen vai deixar de comer?
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT