CORT_0329 ABAU/2016-2017/CD09/xuño/02
Commission 09
Examination date Xuño
Topic A gastronomía
View options
Text: Full transcription Student final version Orthographic standard Morphological standard Lexical standard Grammatical standard Semantic standard Discoursive standard
Show: Colors Formatting <pb> <lb>
Tags: Standard lemma Original lemma POS tag (standard) POS tag (original) Type of deviation of the standard Source of the non-standard form Derived correction Connector
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
É unha evidencia que o mundo da gastronomía e da
cociña dou nos últimos anos un gran xiro nas preocupacións .
Antes só se cuestionaba o sabor dun bo prato , non importaba
a presentación do mesmo e o verdadeiramente esencial era
comer en gran cantidade ata acabar desbordado .
Agora , na actualidade , sen embargo a preocupación dun
gran cociñeiro é a de innovar en cada prato . Iso é o
que diferencia un gran cociñeiro dun medianamente bo . Os mellores ,
teñen unha brillante capacidade para desenvolver unha boa
presentación e non se olvidan da importancia do sabor , polo que
tamén mostran un importante interese .
Unhas das causas que fixeron posíbel o xiro a unha
cociña máis innovadora foron a modernización dos elementos
de cociña e tamén a conexión de todo o mundo . Nestes
momentos é máis fácil interactuar cos lugares descoñecidos .
Esta comunicación cos lugares afastados fixo máis doada
a transmisión das culturas repartidas por todo o planeta , e
axudou a poñer en común as ideas , gustos , formas e
métodos para a cociña .
A parte de todo iso , moita xente pensa que este cambio
perdurará no tempo , porque as persoas máis poderosas diferéncianse
da maioría da poboación por poder consumir estes diminutos
e prezados pratos .
Por todo iso , valorase que a cociña ten que ter boas
prestacións , é importante a apariencia pero o verdadeiramente
importante está no sabor , polo que non hai que olvidarse
disto último .
Legenda:
Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido
Download current view as TXT