A gastronomía actualmente é unha profesión enormemente coñecida por todas as partes do mundo, onde non todos podemos destacar, xa que realizar unha comida con presentación e unha sabor perfectas e non é sinxelo.
Podemos coñecer moitos actores, e o cine xa é unha profesión onde case ninguén pode destacar, pero aínda menos coñecemos a gastrónomos famosos, que faría falla unha vida de práctica para alcanzar a cociña sen erros.
A súa gran importancia relacionase cos países e coa cultura, xa que cada país ten a súa propia gastronomía e pratos especiais, coma a súa danza ou o seu idioma.
É coma unha das pequenas partes dun paiís e da súa cultura natal. Aquí moitas persoas obteñen curiosidade ou aprecio pola gastronomía de outros lugares. Probar a comida dun país nun viaxe é tan común coma observar o idioma que ali se fala, polo tanto penso que o aprecio a este ámbito cultural non se vai perder cos anos, pode incluso meillorar. É probable que quizá a estética dos platos evolucione, pero o contido dos platos sempre representará o mesmo tras o paso do tempo.
A gastronomía realmente e fermosa e complicada, unha profesión onde non calquera pode destacar e facer só un esforzo mínimo. E algo digno de admirar, tanto en Galicia coma na outra punta do mundo.