O auxe da cociña e da gastronomía fíxose evidente nos últimos anos. A importancia da actividade culinaria é directamente proporcional áo importancia do turismo en cada rexión. Por conseguinte, España é un líder mundial en gastronomía.
Unha das cousas do de peso desta actividade é a calidade dos ingredientes: dende o mellor aceite mediterráneo ata as máis saborosa das carnes de vacún. Ademais, h cómpre facer fincapé na diversidade de receitas segundo o territorio no que nos atopemos, o que outorga un amplo abanico de pratos cos que se deleitar.
O noso país tamén conta con numerosos chefs de rec renome a nivel internacional, os cales aportan o seu propio estilo e desenvolven novas técnicas coas que enriquecer a o menú. A elaboración de postres xeados con hidróxeno ou a interesante construción de pratos deconstruídos son dous das moitas técnicas surxidas de laboratorios gastronómicos.
Porén, non todos temos os mesmos gustos, e é aquí onde atopamos aos comensales máis tradicionalistas. Sen sorpresa algunha, a oferta de comidas típica de cada territorio é extensa e axuda a configurar a marca España. Dende a o mítico cocido galego ata á lixeira coca catalana.
Malia que a gran maioría pense que os restaurantes van de camiño a ser máis esxtravagantes co paso de tempo, temos que fixarnos no feito do da inventiva dos cociñeiros, quenes buscan a máxima diversidade por medio de combinacións de ingredientes propios. Polo tanto, esta "moda ten tanto de pasaxeira como a te o noso plane sol ten luminosidade: hai para rato.