CORT_0026
ABAU/2016-2017/CD02/xuño/01
Comisión Delegada | 02 |
Convocatoria del examen | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opciones de visualización
Texto:
Mostrar:
Etiquetas:
Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización
Na actualidade onde apenas existen barreiras entre países debido ao rápido desenvolvemento da tecnolo
xía e dos medios de comunicación podese coñecer a cultura gastronóomiíca dun país a golpe de click ou mesmo traer
esa gastronomía ao propio país abrindo un restaurante especializado nese tipo de comida, isto fai que a
súa popularidade aumente.
Esta expansión da cultura mundial é debida as ganas de coñecemento e de provar cousas novas sen saír da
propia cidade. Pode parecer que este cambio é pasaxeiro, xa que ao sobreexplotar unha determinada cultura
gastronómica pode provocar o aborrecemento da mesma, o que finalizaría co peche de moitos locais dese
tipo de comida. Ademáis coa recuperación económica en camiño e progresando día a día, permite que as
persoas, ao ter maiores ingresos, poidan viaxar a determinados lugares e probar a comida de forma autóctona
sen necesidade de pagar máis por, nalgúns casos, menos calidade. Por isto podese dicir que en determinada comida
existiría un cambio cultural duradeiro debido a distancia que hai que percorrer para ese destino ou á
preferencia desa comida con respecto a propia. Ademáis este cambio podería afianzarse debido a entrada de
emigrantes, que ao importar e levar consigo a cultura e os sabores da súa terra, os convirten nun negocio.
Este aumento e entrada de novas gastronomías que amplían a oferta á hora de comer xeran maior
variedades e opcións, pero non hai que esquecer a propia gastronomía.
Leyenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descarga a vista actual como TXT
• Anotación multipalabra