GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0027

ABAU/2016-2017/CD02/xuño/02

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada02
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras209
Número de lemas89
Densidad léxica43
Número de enunciados5
Media de palabras por enunciado41.80
Número de palabras del enunciado más largo69
Número de palabras del enunciado más corto18
Número de párrafos3
Media de enunciados por párrafo1.67

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

A gastronomía e a cociña comezaron a ter importancia, dende sempre, xa que comer foi unha cousa moi importante toda a vida, pero co paso do tempo a xente comezou a cambiar de formas de pensar, e empezousella empezouselle a dar máis importancia ao estético, e eu creo que dende eso comezou o cambio na gastronomía tamén. Para querer unha cousa primeiro ten que "entrar polos ollos", polo que cada paso a cociña comezou a ser máis estética, ata tal punto que, a día de hoxe, é máis importante que quede ben no prato a que quite a fame.

Hai novas técnicas como a deconstrucción, que consiste en separar os elementos dunha comida e cociñalos por separado. Tamén se fan concursos de cociña, nos que non se valora a presentación, tamén o sabor e que o prato esté ben cociñado.

Eu creo que todo eso está ben, innovar e que quede ben no prato é algo importante, pero creo que o máis importante é que a comida serve para comer, polo que ten que quitar a fame, e non é un xoguete co que se poida provar cousas novas, polo que penso que a cociña moderna ten o seu punto positivo ata q sempre que non sexa para un fin lúdico.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXTAnotación multipalabra