CORT_0028
ABAU/2016-2017/CD02/xuño/03
Comisión Delegada | 02 |
Convocatoria del examen | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opciones de visualización
Texto:
Mostrar:
Etiquetas:
Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización
Nos últimos anos tiveron lugar numerosos avances tecnolóxicos que abarcan
todos os ámbitos: comunicación, transporte, industria, construcción, electrodomésticos,
etc. Isto inclúe tamén o ámbito culinario. A introducción de aparellos que faci
litan o cociñado fai que numerosas persoas comecen a cociñar. Pero
estes aparellos serven tamén para idear novas técnicas de cociñado, que come
zan experimentalmente e poden dar moi bos resultados. Isto gusta á xente.
Ver a preparación do plato, o resultado final (onde moitas veces cóidase máis
a estética que o sabor), etc. Isto deu lugar a que se crearan programas
de televisión como Masterchef ou Top Chef. Ver a persoas aparentemente normales,
con traballos normales, utilizar técnicas de cociñado avanzadas , ver a súa evolu
ción a través do programa fai pensar á xen
te que está nas súas casas que eles tamén poden facelo. A venda de libros
de recetas e de tutoriales de cociña facilita este fenómeno. Ultimamente,
ir a restaurantes con nomes raros e platos na carta que
non podes nin pronunciar, considérase elitista, e a xente séntese superior
moralmente superior por pagar grandes cantidades de diñeiro por cantidades
mínimas de comida, do cal logo van presumindo ante os seus
coñecidos con aire de superioridade, facendo comentarios dignos de
crítico culinario aínda que probablemente non sepan do que falan.
IEsta é a sociedade actual. Xente presumindo do que non ten, seguindo
modas, pretendendo ser como a maioría pero aínda así destacar, preten
der que es diferente para apuntarte á proxima moda que apareza. É cues
tión de tempo...
Leyenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descarga a vista actual como TXT
• Anotación multipalabra