CORT_0138
ABAU/2016-2017/CD05/xuño/01
Año de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 05 |
Convocatoria del examen | Xuño |
Género | Argumentativo |
Asignatura | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía |
Número de palabras | 180 |
Número de lemas | 94 |
Densidad léxica | 52 |
Número de enunciados | 6 |
Media de palabras por enunciado | 30 |
Número de palabras del enunciado más largo | 49 |
Número de palabras del enunciado más corto | 12 |
Número de párrafos | 1 |
Media de enunciados por párrafo | 6 |
Opciones de visualización
Texto:
Mostrar:
Etiquetas:
Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización
Cada ano aparecen novas modas que deixan as súas pegadas na sociedade. Estes
últimos anos, a gastronomía tivo un gran aumento na súa popularidade grazas
incluso a programas televisivos ou a persoeiros importantes que destacan no mundo
da gastronomía e da cociña, pero maioritariamente podemos atribuir esta expansión
á chegada ao noso país da gastronomía doutras culturas e lugares, e viceversa.
Por esta razón non creo que debamos de considerar esta nova cociña que se está
desenvolvendo como unha moda pasaxeira. Sempre existiu en todos os lugares unha
gran cultura gastronómica e o único que aconteceu foi que este mercado cultural
abriuse ao mundo por deixar entrar influencias doutras culturas. Si é verdade
que dentro deste ámbito se desenvolven unhas novas formas de facer cociña
e de cociñar con elementos que anteriormente non coincidían coa demanda gastronómica.
Estas novas formas evolucionan día tras día e mesmo xorden outras novas ideadas
por persoas ou por empresas, as cales sí poderíamos considerar como modas gastronómicas
pasaxeiras; pero isto non quere dicir que a propia gastronomía e a cociña sexan
modas da actualidade.
Leyenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descarga a vista actual como TXT
• Anotación multipalabra