CORT_0195
ABAU/2016-2017/CD06/xuño/06
Comisión Delegada | 06 |
Convocatoria del examen | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opciones de visualización
Texto:
Mostrar:
Etiquetas:
Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización
Que Na miña opinión que a gastronomía e a cociña
acadaran unha gran popularidade é algo estupendo.
Eu creo que esta evolución veu dada polo aumento
dos viaxes e do turismo xa que para saber
máis sobre a cultura dun país tes que afondar
na comida, algo que moitos cociñeiros viron
coma unha gran oportunidade e comezaron
a perfeccionar e a aumentar as súas técnicas.
O que ao principio parecía unha moda pasaxeira
está resultando non selo, trátase dun factor
cultural que chegou para quedarse. A min
persoalmente góstame moito probar de ve cando
en vez comida estranxeira, pero sobre todo
que o mundo enteiro coñeza a gran cantidade
de pratos íncreibles que hai na miña
terra Galicia; o lacón con grelos, as filloas os freixós
da miña aboa... creo que a gastronomía
pode facer que aumente o turismo na
nosa nación. Por outra parte este auxe
gastronómico trae consigo unha gran cantidade
de obesidade, sobre todo infantil, por iso
debemos ter ben informada á poboación
sobre como elaborar unha dieta de
forma que os excesos se produzan só
de cando en vez. Finalmente é de dicir
que non hai nada mellor que a gastronomía
e que esta popularidade que agora ten
trae consigo, coma xa dixen, moitas ventaxas.
Así que xa sabedes, ¡todos a xantar!
Leyenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descarga a vista actual como TXT
• Anotación multipalabra