GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0259

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/25

Comisión Delegada07
Convocatoria del examenXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

A gastronomía e unha maneira moi nova de representar a unha comunidade ou país. Na cociña pódese innovar de moitas maneiras con as mesmas cousas. A gastronomía galega según algúns críticos expertos, é sin duda, unha das mais excelentes do mundo. Con ingredientes tradicionais, como son os grelos, o lacón, os polvo e o marisco en xeral, podemos crear diferentes combinacións que resultan un éxito.

Antes a comida unicamente servía para subsistir, pero agora que a situación en xeral a mellorado, damóslle outro uso, o de disfrutala. Cando a xente disfruta a comida, e moito mais feliz. A parte agora podemos considerala unha arte en toda regra e podemos chegar ao alcanze de vela como algo maís que un prato con comida dentro.

Ademaís algunhas asociacións, hace poucos dias con estrelas michelín se comprometeron con hospitais e comedores sociais para que un día a semana vaian a cociñar para aquelas persoas que necesitan disfrutar dun arte tradicional innovador.

Eu non penso que sexa unha moda pasaxeira, todo o contrario, cada día, dun alimento podemos descubrir que diamante escóndese dentro del, e qué maravillas podensenos ocurrir con él.

O maís importante nunha cociña e o que supón o éxito e, o compañerismo e a confianza. Tamén é moi importante a maneira de cociñar un prato porque nese consiste tamén a gastronomía, non so é unicamente a o novo que pode ser un prato, senón a maneira de cociñar ben a text textura para que non sepa nin sexa desagradable tomalo.

A popularidade da gastronomia e a cociña é pola combinación de catro factores: a innovación, a preparación, o sabor e textura. EIsto é propio da modernidade e tamén lógrase grazas as novas tecnoloxías que aun que non nos demos de conta, está en todas partes, indirectamente. Por exemplo cada vez hai máaís programas e concursos de cociñas, tanto para adultos como para pequenos e de case todas as partes do mundo.

A gastronomía e a cociña sera unha moda pasaxeira se deixamos que pase, pero se seguirmos poñendo interés e entusiasmo por crear arte, entón pasará a seguir sendo un cambio cultural.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXTAnotación multipalabra