Dende fai uns anos a cociña e a gastronomía vai tendo unha maior popularidade, onde
pouco a pouco valórase máis estes feitos, considerándoos como aficións, e cada vez
máis ao alcance da xente.
Nos anos anteriores, o mundo da cociña considerábase só como un medio pa
ra sobrevivir, onde destaca o dito: "eu como para vivir, non vivio para co
mer". Pero co paso dos anos este mundo foi obtendo maior importancia, prin
cipalmente porque, tras un período de moita fame, agora comer ben é un
feito destacable. Neste "novo período" nos atopamos nun momento de desenvolve
mento e investigación de novos métodos. As persoas teñen unha maior inque
danza polo mundo. Este feito refléxase no mundo tanto da gastronomía como da
cociña. Un dos principais acontecementos nos que pode verse é a elaboración
de alimentos no laboratorio, mediante químicos. No ámbito da gastronomía,
é a creación de múltiples aplicacións sobre críticas e recomendacións de esta
blecementos e a emisión de programas de concurso sobre este xénero, como
o Masterchef na TVE. Por outra banda, a aparición destes programas fai que
moitas persoas síntanse cada vez máis atraídas , incluso dende idades moi
temperáns., e aparezcan novos cursos e carreiras de ensinanza, como por
exemplo a alta solicitude na carreira de hostelería .
Ademáis, dende o ámbito dos restaurantes, bares, etc. estáse levando a cambo moitas
remodelacións máis acordes co tempo, onde pouco a pouco a cociña considé
rase tamén algo visual e artístico.
En síntese, os tempos están desenvolvéndose moi aceledaramente e este mundo
gastronómico e culinario tamén, o cal xa non é o que era . A ampliación
deste mundo a co novos ámbitos e técnicas fan que comece a apreciarse
como algo artístico e popular e xa non como un medio para alimentarse.