CORT_0337
ABAU/2016-2017/CD09/xuño/10
Año de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 09 |
Convocatoria del examen | Xuño |
Género | Argumentativo |
Asignatura | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía |
Número de palabras | 281 |
Número de lemas | 148 |
Densidad léxica | 53 |
Número de enunciados | 5 |
Media de palabras por enunciado | 56.20 |
Número de palabras del enunciado más largo | 83 |
Número de palabras del enunciado más corto | 27 |
Número de párrafos | 4 |
Media de enunciados por párrafo | 1.25 |
Opciones de visualización
Texto:
Mostrar:
Etiquetas:
Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización
Actualmente ser un chef de prestixio cun restaurante con boa fama
recoñecido mundialmente é un dos traballos máis populares e ben pagados grazas
á evolución que sufriu a gatstronomía nas últimas décadas que convertiuse
en todo un tipo de arte, a arte culinaria.
Resulta impresionante ver como do día a mañá en apenas vinte
anos a gastronomía voltouse unha profesión grandiosa como se de un futbolista
ou un actor se tratase. Pois este paso axigantado parece ser producido pola entrada
do mundo culinario na televisión: é o caso de programas como "Cociñando con Arguiñano",
"Master Chef" ou "O Chef" realizado polo famosísimo profesional David Muñoz e o
seu restaurante Diverxo, que xustifica que este salto (de ser, a cociña, un oficio
calquera e mal pagado, a un arte en toda medida) có carácter reivindicativo,
experimental e , imaginativo e creativo de varios chefs do mundo que fixeron grandes
locuras por facer da gastronomía un dos praceres do mundo.
Mais este carácter reivindicativo e sobre todo creativo e orixinal é
o que fixo de moitaos outros oficios e gremios como é a pintura ou
a literatura saltasen á outra órbita do éxito grazas á súa capacidade
de facernos sentir praceres e sensacións que fan da nosa experiencia e
percepción do mundo algo totalmente diferente xa nos ficándonos
ó o uso dos sentidos para a simple percepción de supervivencia coma se de animales
se tratase, sen saber deleitarse e, sobre todo, disfrutar.
Por elo débese apoiar (mediante créditos, asociacións e agrupacións xa
sexan culturais ou de outro estilo) a este tipo de artes ocultas que non
poden sair á luz porque a súa situación non se llo permite, deixando nun
mundo oculto unha concepción da vida totalmente inhospita e desaproveitada.
Leyenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descarga a vista actual como TXT
• Anotación multipalabra