CORT_0341
ABAU/2016-2017/CD09/xuño/14
Año de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 09 |
Convocatoria del examen | Xuño |
Género | Argumentativo |
Asignatura | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía |
Número de palabras | 194 |
Número de lemas | 105 |
Densidad léxica | 54 |
Número de enunciados | 9 |
Media de palabras por enunciado | 21.56 |
Número de palabras del enunciado más largo | 45 |
Número de palabras del enunciado más corto | 6 |
Número de párrafos | 4 |
Media de enunciados por párrafo | 2.25 |
Opciones de visualización
Texto:
Mostrar:
Etiquetas:
Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización
A Gastronomía e a cociña galegas:
Sen dúbida unha un dos atractivos da nosa Comunidade é a nosa variedade
e calidade gastronómica. Non tan só coñecida non a nivel nacional se non
tamén nun ámbito global.
A calidade dos produtos galegos é dificil de comparar a outros, xa que
engloba dende verduras, legumes, produtos cárnicos ata o famoso produto de
mar galego. A pesar de que a cociña continue a súa evolución, os pratos
galegos a pe aínda que sexan moi tradicionais non pasan de moda e
seguen tendo cada vez máis público. A causa deste fenómeno pode ser
a súa variedade, dende lacón con grelos, empanadas caseiras e o polbo a
feira, e múltiples pratos cada cal de mellor calidade. Dende os primeiros pratos ,
pratos combinados e postres. O triunfo da gastronomía galega e a calidade
das materias primas é cada vez maior, un claro exemplo é a declaración
da carne de terneira galega coma a mellor do mundo, según grandes
críticos gastronómicos; ou tamén a calidade do viño galego, con prestixio
mundial.
Na miña opinión, a cociña galega tradicional perdurará durante un longo tempo, sen modificacións de ningún tipo, tal e como a coñecemos dende
séculos e décadas atrás.
Leyenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descarga a vista actual como TXT
• Anotación multipalabra