CORT_0471
ABAU/2016-2017/CD13/xuño/06
Comisión Delegada | 13 |
Convocatoria del examen | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opciones de visualización
Texto:
Mostrar:
Etiquetas:
Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización
Sí e certo que cada vez a cociña e a gastronomía gañan
máis popularidade. Isto non o deicimos por dicir, senón que
sen ir máis alá, cada vez vemos na televisión máis programas
adicados a isto. Certas persoas cociñan, e despois un gastróno
mo provbáas elexindo a que lle gustou máis.
Como causa disto, hcada vez hai máis persoas as que se deciden
adicar á cociña, porque no só optan a un posto de traballo, senón
que tamén máis tarde cpoden converterse en profesionais e aparecer
en programas televisivos. Ocorre isto cos demáis oficios?
Non. Un profesor A un profesor non se lle vai dedicar un programa
para que mostre as súas capacidades. Un cociñeiro tamén
vai influir na cultura dout dos países. Por exemplo, cando
veñen a Galicia os exstranxceiros, que soen pedir?. Ou polbo
a feira, ou cocido. Son comidas tipicas que temos en
Galicia, pero cada unha tamén é máis típica dunha determinada
época, sendo así, o típico dos carnavais, o cocido.
Non estou en contra deste oficio nin de xente que se dedica a isto,
pero sí é certo que en algunhas ocasións dáselles mais im
portancia a un cociñeiro que a outra persoa que teña máis estudos.
Tamén e verdade que non podemos medir ás persoas polos seus estudos, pero paréceme inxusto que un cociñeiro teña un lugar
dereito a un lugar na televisión ou en revistas, mentras que
a case ningún outro oficio se lle da dereito a isto.
Quioscos cheos de
Revistas e libros cheos de recetas explicados paso a paso,
pero, onde están as revistas cheas de relatos dun profesor
ou por exemplo dun agricultor?
Leyenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descarga a vista actual como TXT
• Anotación multipalabra