CORT_0782
ABAU/2016-2017/CD22/xuño/19
Comisión Delegada | 22 |
Convocatoria del examen | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opciones de visualización
Texto:
Mostrar:
Etiquetas:
Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización
Nos últimos anos a gastronomía e a cociña
volvéronse moi populares. Isto débese a moitas causas.
Unha delas podería ser a auxe do capitalismo e o
consumismo que estamos vivindo. A maioría das persoas
teñen esa necesidade de consumir produtos e de probar
novas cousas. Isto vai moi vinculado á mellora do
nivel de vida en moitos países capitalistas como Estados
Unidos ou Alemaña, nos que reciben mellores salarios e,
polo tanto, teñen unha maior capacidade adquisitiva e
poden acceder máis facilmente a comidas máis exóticas
e restaurantes de luxo.
Outra causa podería ser a progresiva evolución da
sociedade e do concepto de familia. Antes, tan só
as mulleres dedicábanse totalmente á cociña. Hoxe
en día, todo t as mulleres xa non se dedican
teñen ese rol imposto pola sociedade, o que
inflúe a que máis homes se dediquen tamén á
cociña e amosen un interese por ela.
Outro razón motivo podería ser que cada vez os programas
de cociña están sendo moi populares, sobre todo na
xuventude e nos máis pequenos, que tamén participan
nestes programas. Son un bo método para acadar
un maior interese nao mundo da gastronomía.
Ademais, na actualidade esxisten moitas xa carreiras
de cociña que dan moito traballo especialmente
nas zonas turísticas. O ge A popularidade que está
alcanzando a gastronomía podería ser un cambio cultural
durareiro.
Leyenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descarga a vista actual como TXT
• Anotación multipalabra