CORT_0157
ABAU/2016-2017/CD05/xuño/20
Año de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 05 |
Convocatoria del examen | Xuño |
Género | Argumentativo |
Asignatura | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía |
Número de palabras | 230 |
Número de lemas | 104 |
Densidad léxica | 45 |
Número de enunciados | 7 |
Media de palabras por enunciado | 32.86 |
Número de palabras del enunciado más largo | 54 |
Número de palabras del enunciado más corto | 15 |
Número de párrafos | 5 |
Media de enunciados por párrafo | 1.40 |
Opciones de visualización
Texto:
Mostrar:
Etiquetas:
Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización
Hoxe en día vemos na tele concursos de cociña como o de "Masterchef", vemos tamén que
os restaurantes Españois están ben situados na listaxe dos mellores do mundo, vemos que
o mellor cociñeiro do mundo é Español... A quen non lle gusta que alguen do seu país ou
algo relacionado co seu país sexa o mellor en algo? (En algo bó por suposto e non como
que sexamos un dos países máis corruptos de Europa).
Este interese de hoxe en día pola cociña Española é un interese que se retroalimenta: porque
"Fanse concursos de cociña porque dá cartos, da cartos porque hai interese, hai interese pola existencia
de Españois galardonados con grandes premios da cociña mundial e pola existencia de concursos de
cociña televisivos, hai concursos televisivos de cociña porque...."
Así unha e outra vez ata que un deses dos elementos da cadea falle (pode non fallar nunca
ningún)
Ben certo é que tivo certo é que tivo que haber algunha causa, senón o ciclo non tería
comezado. Persoalmente, creo que a causa está na aparición dos nos medios de comunicación de
noticias relacionadas con premios a grandes chefs cociñeiros e restaurantes Españois
de España.
Para finalizar, aínda que pode ser unha moda pasaxeira eu creo que deixará unha
pegada na nosa cultura e fará que a hora de comer nun restaurante ou comer fóra da
casa pensemos máis no labor que fan no seu traballo todos os integrantes do equipo dun dun
restaurante.
Leyenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descarga a vista actual como TXT