A gastronomía e a cociña dende hai poucos anos cara
ata a actualidade víronse favorecidos.
Moitos estudantes deciden coo estudar cociña, pois
actualmente a xente acude a moitos restaurantes
a xantar ou cear e isto precisa duns bos cociñeiros.
A xente planta na súa casa hortalizas e moitas outras
cousas para comer sen ter que mercalos.
A xente nova os fins de semana vai comer fo
A gastronomía e a cociña son dous aspectos relacionados
coa comida, os alimentos, a preparación de delicias, etc.
Moitos anos atrás, este ámbito da vida estaba moi
pouco desenrolado xa que as familias comían nas
casas a comida feita pola muller. É mais, nin sequera
habían case ningún restaurante, úunicamente para aqueles
cunha economía folgada.
Pero dende hai uns anos para aquí, este ámbito
foise foi avanzando e conseguindo superioridade respecto
doutros.
Actualmente, a xente os fins de semana acuden a
restaurantes, xa sea porque poden permi ou por simple
comodidade á hora de lavalos platos ou ben de
cociñasr.
Por outra banda, os obreiros, co transportistas e todos
aqueles que se encontren no ámbito da contrucción e
dos transportes comen fora da casa, nun sitio cercano
ao seu lugar de orixe xa que lles pode saír máis
rentable que ir á casa.
Isto foi aumentando o nivel de cociña e gastronomía.
Actualmente saen famosos cociñeiros na televisión,
feito que cno pasado non existía, ou revistas...
Este fomento da cociña e a gastronomía ten como
aspecto positivo a economía, pois os restaurantes
renden moito máis.
Así mesmo, púxose de moda, moitos estudantes
(tanto homes como mulleres) encónntranse decididos
a estudar cociña.