CORT_0375
ABAU/2016-2017/CD10/xuño/06
Año de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 10 |
Convocatoria del examen | Xuño |
Género | Argumentativo |
Asignatura | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía
|
Número de palabras | 207 |
Número de lemas | 111 |
Densidad léxica | 54 |
Número de enunciados | 7 |
Media de palabras por enunciado | 29.57 |
Número de palabras del enunciado más largo | 37 |
Número de palabras del enunciado más corto | 16 |
Número de párrafos | 5 |
Media de enunciados por párrafo | 1.4 |
Opciones de visualización
Texto:
Mostrar:
Etiquetas:
Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización
Nos últimos anos a gastronomía e a cociña
acadaron niveis de importancia e popularidade
realmente altos.
Este fenómeno está a conseguir que os antigos
cociñeiros de épocas anteriores, desprestixiados e
sen ningún recoñecemento, sexan agora os gastrónomos,
os artistas dasa cociña.
E
É moi probable que o recoñecemento que realmente
merecen se achegue máis ao extremo que
xorde nas últimas décadas. Non obstante, a
moda de maior actualidade recibe o nome de
minimalismo: un movemento culinario que consiste en
chear soamente o centro do prato e esixir un prezo
que podería ser equivalente ao de dous cocidos galegos.
Non cabe ningunha dúbida que de que para chegar ao
éxito no mundo da cociña son necesarias horas de
esforzo, traballo e disciplina, pero tamén é posible
que unha vez acadado o éxito o esforzo se volva
"mínimo". Aínda así, todo profesional que expón
o seu traballo e a súa pasión de cara ao público
é digno de recoñecemento e admiración, porque
do que podemos estar seguros é que o seu
camiño non foi fácil.
En conclusión, estará por ver se o auxe da cociña
se queda en moda pasaxeira ou é produto da
nosa evolución e intelixencia cultural, pero de seguro
que estes profesionais merecen o seu "minuto de gloria".
Leyenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descarga a vista actual como TXT