GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0409

ABAU/2016-2017/CD11/xuño/17

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada11
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras186
Número de lemas92
Densidad léxica49
Número de enunciados9
Media de palabras por enunciado20.67
Número de palabras del enunciado más largo40
Número de palabras del enunciado más corto8
Número de párrafos4
Media de enunciados por párrafo2.25

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

A gastronomía cada día está sendo máis popular. Ahora os estudantes demandan cada vez máis a hostalaría.

Á xente gustalle moito ir a un restaurante con boa comida, sobretodo cando está de vacacións nun lugar e quere probar boa comida típica. O certo é que en Galicia a gastronomía non se pode queixar, temos moi boa cociña e sobretodo moi boass alimentos como o marisco e o peixe fresco.

Esta nova pasión pola gastronomía eu creo que vén dada de que cada vez a xente pode viaxar máis e grazas ao turismo vanse aprendendo cousas novas e tes clientes novos. Ademáis diso, os salarios son maiores e pódeste gastar máis cartos que antes. Tamén axudan os programas de televisión de cociña, que fan que queiras probar cousas novas. Ata hai xente que fai recorridos de restaurantes nalgúns lugares para probar toda a comida típica.

Na miña opinión, a cociña non vai ir para atrás, é un cambio cultural duradeiro que cada vez vai ir a máis xa que hai cociñeiros formándose cada día e cada vez, grazas a esta mellora, están aumentando en melloría.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT