Dende o meu punto de vista máis personal, creo
que apareceu na nosa cultura, pola moda dos restaurantes
prestixiosos.
A comida, como gastronómica, como a roupa ou os coches
é unha moda, paxaxsei que chegou as nosas más mans a partir
da sociedade capitalista en na que vivimos, deste
xeito, a mnin min paréceme totalmente fríbolo, que algo
tan fundamental para o ser humano, sexa tan
caro, por simplemente ter a firma dun restaurante
ou, en consecuencia dun chef.
Por outro lado, tamén é necesario destacar que
no solamente este fe fenómeno causou gran espectación na xente pudiente, se tamén chegou as nosas
casas con programas como Master Chef, no que
un grupo de personas persoas que teñen dotes
para a cocina, concursan por conseguir o seu
soño, montar un restaurante,. Este tipo de programas
entreteñen ao espectador, pero tamén fan publicidade
sobre este gran fenómeno gastronómico.
Por último gustaríame plantexar unha pregunta
¿Esta actitude frente os alimentos é cociña ou é arte?
Eu creo que ambos, xa que o plato ten que estar
tan ben cociñado como espososto. esposto. exposto.
Para concluir gustaríame quero dicir que recapitular
en que, dende o meu punto de vista, e mellor,
comer un bó prato de lentellas que nutran vben,
ao corpo que catro lentellas ben postas nun prato
bonito.