GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0588

ABAU/2016-2017/CD17/xuño/13

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada17
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras195
Número de lemas101
Densidad léxica52
Número de enunciados12
Media de palabras por enunciado16.25
Número de palabras del enunciado más largo27
Número de palabras del enunciado más corto9
Número de párrafos9
Media de enunciados por párrafo1.33

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

A cociña nos últimos anos acadou un estatus social moi alto.

Cada vez hai máis restaurantes de cociña, en especial moderna.

Esta última está moi de moda, os pratos innovadores chaman moito a atención aos comensais e cada vez son máis os que deciden adicarse a este oficio.

Dos traballos, este é un dos máis sacrificantes para min, son moitas horas preparando comida, atendendo a xente, en ocasións moi maleducada) ,... Porén, cada vez máis persoas deciden adicarse a isto.

Na televisión pódense ver programas de cociña, tanto para nenos coma para adultos, un exemplo é "Master Chef".

A cociña é algo que che ten que gustar e tes que disfrutar dela para triunfar.

Xunto á programación televisiva, cada vez hai máis centros para poder estudar gastronomía de xeito profesional.

Esta popularidade acadada seguramente sexa unha moda pasaxeira, que co paso dos anos se irá extinguindo. Acadou tanta expectación debido a que á xente lle chamaba a atención e viuse que funcionaba ese negocio.

Por Aínda que os pratos innovadores son os máis chamativos, sempre voltaremos á gastronomía do noso lugar, neste caso a galega. Nós gozamos dunha gastronomía incríbel, á cal ningún prato innovador se pode antepor.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT