GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0678

ABAU/2016-2017/CD20/xuño/18

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada20
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras176
Número de lemas95
Densidad léxica54
Número de enunciados7
Media de palabras por enunciado25.14
Número de palabras del enunciado más largo46
Número de palabras del enunciado más corto15
Número de párrafos4
Media de enunciados por párrafo1.75

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

Como podemos observar na televisión, os programas de cociña pasaron a ter unha maior popularidade. Ante Uns anos atrás había programas de cociña pola mañá, entre as dez e as dúas do mediodía, pero actualmente coñecemos programas como Master Chef ou Top Chef que emítense en mellores horarios e acadan unha boa audiencia, ademáis dunha serie de cociñeiros emitida o ano pasado.

Estes programas de cociña poden ser unha moda pasaxeira da que a xente se aburra dentro duns anos. Sen embargo, houbo un cambio na gastronomía do século XXI que non foi tan popular pero interesou a moita xente,. Os encargados disto foron cociñeiros como Ferreras que aportaron novas técnicas nas cociñas que moita xente chama prácticamente practicamente laboratorios.

Esta xente emplea nas súas cociñas elementos como o nitróxeno líquido e fan as súas recetas con precisión moita precisión nas súas medidas de peso, temperatura e tempo.

Eu creo que este novo tipo de gastronomía permanecerá moito tempo a difernza diferenza do anterior, sen embargo non será un cambio total e sempre existirá o cocido da aboa avoa e as gastronomías culturais.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT