CORT_0039
ABAU/2016-2017/CD02/xuño/14
Comisión Delegada | 02 |
Convocatoria del examen | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opciones de visualización
Texto:
Mostrar:
Etiquetas:
Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización
Actualmente, o tema da gastronomiía tivo un gran auxe, dado que
empezaron a emerxer novas tecnoloxiías coas que poder innovar na cociña.
Debido a esto, comezáronse a crear novos programas de televisión relacionados
co novo tema gastronómico, como "Master Chef" ou "Top Chef". Neles, hai
tres xuíces que votan os platos concursantes programa tras programa, ata chegar
ao gran gañador. Pero non é que voten só o ben ou mal feita que poida
estar a comida, senón que valoran máis unha presentación bonita e ben
ornamentada.
Unha cousa que non acabo de entender moi ben é o feito de que
nas cociñas dos bos cociñeiros se mire máis pola presentación é a
miínima comida que polo benestar dos clientes. Pero o peor de todo
é que os comensais prefiren pagar moito máis por moita menos comida
só porque son restaurantes dos famosos.
O que seguramente pase con este tema tan falado nestes últimos anos, sexa
o que pasa con todas as modas, que se deixen a un lado e que os
restaurantes volvan a servir para o mesmo que antes, para comer.
O que vexo ben respecto a este tema é que se comparta a nosa gastronomía
coa de outros países, e que poidamos gozar delas no noso país.
En conclusión, paréceme esaxerado que conte máis a presentación cunha
cantidade mínima de comida ca unha comida ben feita e no seu punto.
En cambio parécenme estupendos eses intercambios que se fan entre países para
compartir a gastronomía como parte da cultura dos países.
Leyenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descarga a vista actual como TXT