CORT_0191
ABAU/2016-2017/CD06/xuño/02
Comisión Delegada | 06 |
Convocatoria del examen | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opciones de visualización
Texto:
Mostrar:
Etiquetas:
Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización
Á hora de falar da gastronomía cómpre diferenciar en dous
tipos. Por unha banda temos a gastronomía tradicional e por outra
banda temos unha nova gastronomía a cal está tendo moito éxito entre
a xente.
Dentro da nosa cultura: tanto española como mediterránea como
galega... temos a gran sorte de adicar tempo a cociñar e , de
comi facer da comida unha gran celebración e de coidar a elaboración
dos diferentes pratos. Esto en sí xa constitúe gastronomía.
Tomemos por un intre o caso do Reino Unido. Até apenas
fai un par de lustros na conciencia dos ingleses estas ideas dunha
alimentación tan pausada, eo empregando bos ingredientes non eran
compatibles co seu estilo de vida acelerado. da
Isto sería no que respecta á gastronomía e a cociña
tradicionais. Porén, e para deleite dos que disfrutamos a comida,
existe unha nova oleada de gastronomía, a cal non só impregna na a
sociedade como unha moda calquera moda, se non que multiplica
por infinito as nosas opcións alimentarias. Opino que unha p
A día de hoxe os restaurantes hindús, xaponeses, vexetarianos
ou mesmo as tendas de produtos ecolóxicos están ao alza. Se ben
é certo que a gastronomía non é inmune ás fluctuacións das
modas creo firmemente que este novo interese por botar a ollada a
ao qué comemos é o comezo dun cambio cultural máis duradeiro.
Un cambio no que a globalización pode está ao servizo
da boa, variada, e sobretodo, saborosa alimentación de tódalas
persoas.
Leyenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descarga a vista actual como TXT