GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0298

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/18

Comisión Delegada08
Convocatoria del examenXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

A comida é algo que non se pode evitar. Querendo ou sen querer, unha persoa ten que comer se quere seguir vivindo; posto que sen alimentos, como ocorre coa auga, o organismo deteriórase ata rematar morrendo.

Esta necesidade fomenta as novas técnicas e innovacións e tamén fai máis difiícil que un determinado prato que leva nunha sociedade moito tempo teña éxito, posto que os consumidores son máis esixentes.

Con todo, a gastronomía é unha moda pasaxeira: fai uns anos, o ideal era encher os pratos de comida e comer ata fartar; mais agora, o ideal son as pequenas mostras de alimento moi ben presentadas pero que, ademais de seren caras, non acaban coa fame.

Malia isto, é certo que cada vez hai mááis persoas ás que lles gusta comer ben, e isto inclúe a cantidade e a calidade. Toda esta moda está fomentada, na actualidade, polos diversos programas de cociña que se emiten na televisión.

Polo tanto, a gastronomía é algo frecuente nos días de hoxe, pero sempre terá moita importancia, aínda que de diversas maneiras, xa que é algo vitalicio.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT