CORT_0477
ABAU/2016-2017/CD13/xuño/12
Comisión Delegada | 13 |
Convocatoria del examen | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opciones de visualización
Texto:
Mostrar:
Etiquetas:
Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización
Na nosa sociedade actual ocorren moitos
cambios case todos os días. Algúsns deles perduran
no tempo, pero outros esquécense rapidamente. O lóxico
é pensar, que a importancia que acadauron a cociña
e mais a gastronomía sexa duradeira, mo pois supón
unha clara mellora na nosa calidade de vida.
Non obstante, hai razóns para pensar que é unha moda
pasaxeira e é que afortunadamente a comida é un ben
ao que poden acceder a maioría do noso país; mentres
que pero a alta cociña coa que se relaciona o desenvolvemento
da gastronomía é un ben moi prezado.
Ademais, se visitamos unha gran cidade, podemos ver
que os locais adicados á gastronomía son moi
poucos en comparación cos de comida rápida.
Cada vez son máis comúns en todas partes as
franquicias de multinacionais que venden hamburguesas
en de dudosas procedencia. O máis salientable destes
datos é que estes últimos son moi frecuentados,
o que parece sinalar que a importancia da
gastronomía e da boa comida está non vai
supoñer un gran cambio social. Tamén cómpre
destacarmos que ese "tráfico de comida" que
se denuncia no texto é en realidade o que
demanda a poboación, sobre todo a máis xove.
Así, o máis probable é que a popularidade acadada
pola gastronomía e a cociña non caia no comple
to esqucemento, pero tampouco se converta no revulsivo
social da nosa época.
Por estes motivos, o máis probable é que
a popularidade acadada pola gastronomía e mais a
cociña non caia no completo esquecemento, pero
tampouco se convertirá no revulsivo social da nosa
época
Leyenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descarga a vista actual como TXT