GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0035

ABAU/2016-2017/CD02/xuño/10

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada02
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras242
Número de lemas119
Densidad léxica49
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado30.25
Número de palabras del enunciado más largo49
Número de palabras del enunciado más corto16
Número de párrafos3
Media de enunciados por párrafo2.67

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

O mndo gastronómico e a cociña non sempre tivo a mesma importancia nin o mesmo papel na vida da sociedade, senon que sufriu numerosas modificacións dependendo dos de diferentes factores; como as épocas, os lugares... xa que non en todos os países do mundo a gastronomía acada a mesma importancia a presenta a mesma repercusión.

Na actualidade existen diferentes profesións ligadas a diversos ámbitos da vida; as profesións estas foron as mesmas durante gran parte da historia do noso país; aínda que a sua vez xurdiron máis. No mundo da alimentación destácco destácase o exercicio de gastrónomo, unha persoa que conta con acontecementos coñecementos específicos para a degustación de diferentes alimentos procedentes de diversos lugares do mundo, así coma a creación de novos pratos... O e No referente a cociña podemos nomear oficios como o de cociñeiro, máis demandado nos nosos tempos.

A cociña e o mundo gastronómico acadou máis importancia nos últimos anos, isto produciuse por diversas causas; a posible causa máis destacada foi a influencia dos países extranxeiros e diferentes potencias europeas cara a nosa sociedade. A necesidade ou entusiasmo de convertir o noso mundo nun país máis sotisficado trouxo consigo principalmente novidades no mundo da cociña; respecto a elaboración de novos pratos... Esto produciu un cambio cultural que posiblemente se verá incrementado co paso dos anos e potenciáronse os coñecementos adquiridos polos diferentes territorios do mundo. A sociedade española vai adqui vaise potenciando gracias aos ás diversas influencias existentes no noso tempo, que proporcionarán con modificacións no ámbito profesional, como por exemplo no mundo gastronómico.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT