Cada vez máis a gastronomía e a cociña van acadando mais
popularidade, e en todas partes, chegando a case todos os
rincóness do mundo, o cal é algo moi bo, xa que leva
a diversidade gastronómica.
Son moitas as causas polas cal a gastronomía e cociña van
gañando dimensión, cada vez aparecen mais gastronómicos,
ou chef que contribuen a que isto aumente, e como moitos
deles teñen prestixio pois ainda contribúe máis a súa
expansión; tamen, na actualidade cada xa hai moitos
programas de televisión de este ámbito, como Masterchef
ou Top Chef, que axudan dalgunha maneira a que a cociña
sega tendo popularidade; outra causa pode ser que
a xente agora viaxa máis que antes polo que
a súa cultura gastronómica aumenta, se a xente viaxa a outros
país proba novas comida, e despois pode poñer en práctica a
elaboración de distos platos na súa casa, e incluso podéllo
transmitar a outra xente e asi susesibamente o que fai que
isto se incremente. Hai moitos dos platos que agora destacan
que só son por moda pasaxeira, é dicir que non van a estar moito
tempo destacando, como as experimentación coa comida, ou os
pratos feitos con especias poucas coñecidas, etc.; pero sin duda hai
moitos outros que xa levan tempo e van a perdurar como os
platos que proveñen doutros paises o que producen un cambio
cultural, como por exemplo os platos con aguacate que antes
case ninguén os collñecía exa agora sí, . aA gastronomía latina
é unha das que pode que agora chege a case todoas os rincóns
partes, como os chamados "nachos", "os "frijoles", os "tacos", e
as súas frutas, como o "coco", o "mango", a "chirimoyia", etc.
En conclusión, eu penso que a gastronomía e a cociña cada
vez deben ir gañando popularidade, xa que probar novos platos
non está nada mal, e sobretodo aprender a cociña cultural
doutros países.