CORT_0063
ABAU/2016-2017/CD03/xuño/07
Año de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 03 |
Convocatoria del examen | Xuño |
Género | Argumentativo |
Asignatura | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía
|
Número de palabras | 300 |
Número de lemas | 141 |
Densidad léxica | 47 |
Número de enunciados | 6 |
Media de palabras por enunciado | 50 |
Número de palabras del enunciado más largo | 73 |
Número de palabras del enunciado más corto | 18 |
Número de párrafos | 4 |
Media de enunciados por párrafo | 1.5 |
Opciones de visualización
Texto:
Mostrar:
Etiquetas:
Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización
É certo que nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade pero eso é
debido á grande cantidade de concursos e programas televisivos relacionados con ela.
Non sei moi ben o motivo deste éxito e impulso á cociña pero este é o seu auxe. Podería decirse
que, en termos xerais, o nivel económico dos países e a rendas das persoas esta en aumento, polo
que é normal que comezcen a ter gustos máis caros; por exemplo, é moi común entre a xente cun
alto nivel adquisitivo que adoiten visitar restaurantes de comida moderna, aos cales se vai polo
prestixio que supón por que os prezos son moi elevados e as porcións de comida que se serven
moi pequenas.
Tamén hai que dicir que a cociña é algo que non pode pasar de moda, xa que sempre teremos
a necesidade de alimentarnos pero é posible que cambien as tornas; é dicir, agora mesmo
a cociña de deseño e minimalista é o máis cotizado, pero é moi factible volva a estar de
moda a cociña tradicional e de grandes cantidades. Porque ao final por moito prestixio
e luxo que teñan os cociñeiros e pratos modernos, a xente cun nivel medio e dunha renta
media prefire gastarse vinte euros nun bo prato, que aínda que non teña unha presentación
impresionante ou non estea feito polos mellores cociñeiros de maior renombre, e que lles
sacie o apetito que pagar co cen por outro, co cal saes do restaurante con máis fame da
que tiñas. A fin
En resumo, están moi ben todos os adiantos na gastronomía e son moi admirables xa que
xogan co factor risco pero a fin de contas a función e o obxectivo principal da cociña
é manterse nurtrido e saciado, polo que a cociña tradicional é unha aposta fixa e segura.
Leyenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descarga a vista actual como TXT