CORT_0064
ABAU/2016-2017/CD03/xuño/08
Comisión Delegada | 03 |
Convocatoria del examen | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opciones de visualización
Texto:
Mostrar:
Etiquetas:
Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización
É verdade que nos últimos anos a gastronomía
e a cociña acadaron moita popularidade entre a
sociedade. Seguramente como dí a xente maior
que é mellor comer e poder facelo que pensar nas
polo mundo tantas desgracias que hai polo mun
do que xa chegan vben. Non sei por que se está
a por esto de moda de facer rutas polos
bares das tapas, pero é divertido xa que
podes estar un ratiño ca xente que queres e
pasalo ben disfrutando dunha comida riquisima,
dependendo en que bar. Tamén se está a ce
lebrar concursos de comida, por exemplo da
tortilla española, quen a faga máis rica
terá un premio.
Está xenial estes tipos de celebración ou
actividades que se fan xa que se pode apren
der a cultura facer outro tipos de comida
tradicionales douctros países; e queiras que
non, cociñar en familia tamén e unha
boa maneira de dialogar máis e
poder disfrutar dos teus cunha boa
comida.
Por outra parte temos os gastrónomos
que valoran os pratos que teñas no
teu restaurante, aquí vexo un pros e un contra
neste tipo de decidsión si eres empresario dun
b restaurante. Claramente, si un bog gastrónomo gus
talle os pratos do teu restaurante traerache
máis clientera; pero si esta diciesión e nega
tiva creo que os clientes non vendrán máis.
Porque o ser humano deixase levar, ao meu
parecer, moito que quero decir con isto que
si eu me tiro ao río veñen todos detrás,
é un pouco coma as modas na vestimenta.
E sobre a comida non porque a unha per
sona non lle guste a elaboración de ese pra
to a ti non che guste tamén, hai que probar.
Sobre o meu punto de vista do traballo de
ser gastrónomo; penso que ten que ser arries
gado a comer calquera tipo de comida porque
che pode sentar mal, ou esta estropeada ou cal
quera cousa máis. E as críticas negativas sobre
algún restaurante podelle crear problemas xa
persoais, porque si un dueño dun restauran
te despois da súa crítica tivo que cerrar
enfadasrase moito co gastrónomo.
En conclusión eu quedome na parte
de divertirnos en grupo facendo a ruta
de tapas, cociñando toda a familia e facendo
concursos de comida.
Leyenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descarga a vista actual como TXT
• Anotación multipalabra