GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0141

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/04

Comisión Delegada05
Convocatoria del examenXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

A gastronomía, xunto coa cociña ultimamente son traballos moi comúns e ben remunerados, en caso de qe sexa un gastrónomo moi famoso. Quizás a min a gastronomía non me chama moito a atención, pois basicamente céntrase no análise e estudo da cociña comida, creando platos cunha boa imaxe (ao ollo humano) e cunhas racións un tanto pequenas, aínda que realmente isto é máis ben cociña. A cociña paréceme, algo totalmente necesario, pois precisamos alimentarnos e sempre qe se poida é ben de bo agrado un plato gustoso ao paladar. Sen embargo, xa o feito de andar catando a comida e crear platos tan adornados, qe polo xeral sérvenos en racións qe non dean nin a un neno paréceme unha verdadeira estupidez. Quizas o feito polo qe se esta espandindo tanto sexan os programas de televisión como Master Cheff (onde o sempre onde uns homes pelean por qen fai a mellor comida) cando hai nenos qu se andan a morrer de fame). Deste xeito podo considerar qe a gastronomía e a cociña teñen certas características das modas pasaxeiras, pois se un plrato se repite moito, por tanto moito qe o adornes, vaste cansar del e tamén a xente aburrese de ver os programas [Pesadelo na cociña, Master Chef (Junior)]. Sen embargo si qe queda un cambio cultural eterno, pois cociñando descubres pratos doutras culturas, que non te acostumas a ver e a xente doutros paiíses ao comer pratos extranseiros, síntense novos descubrindo novas tendencias á vez qe hai un intercambio cultural entre países ou incluso continentes.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT