CORT_0144
ABAU/2016-2017/CD05/xuño/07
Año de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 05 |
Convocatoria del examen | Xuño |
Género | Argumentativo |
Asignatura | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía
|
Número de palabras | 179 |
Número de lemas | 94 |
Densidad léxica | 53 |
Número de enunciados | 8 |
Media de palabras por enunciado | 22.38 |
Número de palabras del enunciado más largo | 32 |
Número de palabras del enunciado más corto | 9 |
Número de párrafos | 2 |
Media de enunciados por párrafo | 4 |
Opciones de visualización
Texto:
Mostrar:
Etiquetas:
Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización
Nos últimos anos a gastronomía púxose
moito de moda. Os que vivimos en Galicia
coñecemos este fenómeno moi de cerca:
todos os pobos de Galicia están repletos
de bares. "Outra cousa non encontrarás, pero
bares e restaurantes moitos", repite moita
xente galega ou xente que vén de
fóra do país. Pero agora a gastronomía
vése doutra maneira, non a esa boa maneira
de cociñar, ese caldo coas patacas
tan famoso de Galicia, o lacón con grelos...
Agora o que se leva é iso de cociñar
moi rápido (vemos persoas que se baten
en programas televisivos para ver quen
remata antes) e cociñar algo moi simple.
Agora xa non se leva o de facer unha
boa carne ou peixe, lévase o de poñer
nun prato unha pequena mostra de comida
e unha pequena decoración. Con isto o que
se consegue é perder a tradición, sobre todo
a nosa, con tanta variedade; a pesar de que
os novos gastrónomos digan que é unha
renovación ou unha arte.
Na miña opinión, creo que non deberiamos
perder o noso patrimonio, neste caso gastró
nomo.
Leyenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descarga a vista actual como TXT