GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0163

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/26

Comisión Delegada05
Convocatoria del examenXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

A día de hoxe a cociña moderna está gañando cada vez máis adeptos, dentro dos cales se encontran, por suposto, os cociñeiros ( que se están volvendo de ouro, xa que a comida moderna prima a presentación antes que a cantidade, o que ocasiona que un plato de comida cunha ración que non chega a acadar a sexta parte da cantidade que un adulto necesita, chege a valer máis de vinte euros.

Dende a miña opinión a cociña moderna é unha estafa chea de espumas e esferificacións cun contido nutricional deficiente e que se pode considerar como xogar coa comida.

Pero, deixando este tema a un lado, que creo que a cociña moderna é unha moda pasaxeira por dúas razóns.

A primeira é que cada vez máis xente opta por ela, o que elimina o sentimento de privilexio de aqueles que comezaron a moda, polo que enseguida buscarán outra cousa que os diferencie e os restaurantes modernos acabarán pechando.

A segunda é que as modas, polo seu propio significado, veñen e van, o que implica que outra tomará o seu relevo e voltará a comezar de novo o ciclo.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT