GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0197

ABAU/2016-2017/CD06/xuño/08

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada06
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras198
Número de lemas115
Densidad léxica57
Número de enunciados10
Media de palabras por enunciado19.80
Número de palabras del enunciado más largo42
Número de palabras del enunciado más corto9
Número de párrafos8
Media de enunciados por párrafo1.25

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

A gastronomía e a cociña dende hai poucos anos cara ata a actualidade víronse favorecidos.

Moitos estudantes deciden coo estudar cociña, pois actualmente a xente acude a moitos restaurantes a xantar ou cear e isto precisa duns bos cociñeiros.

A xente planta na súa casa hortalizas e moitas outras cousas para comer sen ter que mercalos.

A xente nova os fins de semana vai comer fo

A gastronomía e a cociña son dous aspectos relacionados coa comida, os alimentos, a preparación de delicias, etc.

Moitos anos atrás, este ámbito da vida estaba moi pouco desenrolado xa que as familias comían nas casas a comida feita pola muller. É mais, nin sequera habían case ningún restaurante, úunicamente para aqueles cunha economía folgada.

Pero dende hai uns anos para aquí, este ámbito foise foi avanzando e conseguindo superioridade respecto doutros.

Actualmente, a xente os fins de semana acuden a restaurantes, xa sea porque poden permi ou por simple comodidade á hora de lavalos platos ou ben de cociñasr.

Por outra banda, os obreiros, co transportistas e todos aqueles que se encontren no ámbito da contrucción e dos transportes comen fora da casa, nun sitio cercano ao seu lugar de orixe xa que lles pode saír máis rentable que ir á casa.

Isto foi aumentando o nivel de cociña e gastronomía. Actualmente saen famosos cociñeiros na televisión, feito que cno pasado non existía, ou revistas...

Este fomento da cociña e a gastronomía ten como aspecto positivo a economía, pois os restaurantes renden moito máis.

Así mesmo, púxose de moda, moitos estudantes (tanto homes como mulleres) encónntranse decididos a estudar cociña.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT