GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0202

ABAU/2016-2017/CD06/xuño/13

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada06
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras201
Número de lemas110
Densidad léxica55
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado25.13
Número de palabras del enunciado más largo42
Número de palabras del enunciado más corto10
Número de párrafos3
Media de enunciados por párrafo2.67

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

Actualmente a cociña e a gastronomía están a acadar unha inmensa popularidade, motivada polo crecente aumento do sector hosteleiro, o cal provocou unha gran competitividade e polo tanto unha necesidade de ofrecer mellores platos. Po Debido á crise económica que estamos a sufrir, estos hosteleiros buscan, ademais de grandes platos, prezos asequibles. Por iso triunfan aqueles lugares onde existe unha boa calidade-prezo.

Antes os prezos non tiñan grandes variacións, pero nos tempos que corren, existe cociña para todos os bolsillos. Nas grandes cociñas abunda tamén a incorporación de novas tecnoloxías para a mellora dos platos e o uso de novos produtos químicos que anteriormente non existían, e todas as innovacións que está a recibir a curiosidade coas que está a contar a cociña despertan a curiosidade de moitos comensales.

A popularidade que está alca acadando o mundo gastronómico que mesmo nas televisións se emiten programas de cociña. Sen dúbida algunha esta popularidade non será un fenómeno unicamente pasaxeiro senón que cada vez a cociña ofrecerá p platos mais elaborados, con novas presentacións, novos produtos etc. ... a A gastronomía pode considerarse como unha ciencia mais que estará actualizándose todo o tempo co fin de mellorar, quen sabe s pode ser que no futuro sexa capaz de reunir o sabor dunha comida en tan unha simple cápsula.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT