GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0239

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/05

Comisión Delegada07
Convocatoria del examenXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

Hoxe en día a gastronomía e a cociña son consideradas ámbitos de prestixio e a súa popularidade aumenta cada vez máis na sociedade. Uns anos atrás o importante era comer ben e abundante máis na actualidade isto a cambiado cambiou. oOs restaurantes mellor valorados hoxe en día son aqueles que utilizan caros produtos caros e nunca vistos antes.

Por outro lado, a gastronomía evolucionou cara a pratos cada vez de menor tamaño onde a calidade se observa nos pequenos detalles como os condimentos ou salsas.

Esta é a realidade, xa que os cociñeiros e restaurantes de maior prestixio e polo tanto, os máis caros, están especializados neste tipo de pratos, ás veces se lles coñece como "menú degustación" que é o mesmo que un menú composto por un gran de número de pratos de tamaño miínimos, nos que nun único mordisco pódese disfrutar distintos sabores á vez.

Polo tanto, poderiamos deducir que a gastronomía co paso do tempo, converteuse en moito mais "esdelicada" e específica para as clases sociais maís altas. Este cambio inflúe tamén ás técnicas utilizadas empregando novos métodos como nitróxeno líquido ou o uso de sifóns especialesis para a formación de purés. Ó mesmo tempo, esta cociña encóntrase orientada hacia fórmulas máis saludables e sanas para o organismo.

Por todo esto, estoe tipo de gastronomía pode ser considerada unha moda pasaxeira, pois non é realizada nas casas e probablemente co paso do tempo xerere xenere desgaste. É unha boa iniciativa e interesante de probar, máis non opino que estemos a falar da gastronomía do futuro ou que sub esta substitúa a nosa gastronomía tradicional.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXTAnotación multipalabra