GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0249

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/15

Comisión Delegada07
Convocatoria del examenXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

Nos últimos anos a gastronomía e a cociña foi acadando cada vez máis popularidade.

As causas de este feito poden ser a o coñecemento dunha cultura nova por medio da comida: como se cociña, como se serve a comida, os alimentos que se empregan, que persoas son as encargas dae cociñar.... miles de feitos que por medio dun prato cun trozo de carne, pescado, verdura ou froitas podes coñecer centos de cousas novas. Outra causa pode ser a modernización dos alimentos: os novos sabores, os colorantes alimenticios, os métodos de cociña, .. o conxunto e presentación final do prato... isto último é importante xa que non é o mesmo ver un biscoito feito pero esmagallado ca un "cupcake" todo adornadiño que te dan máis ganas de gardar para o recordo ca comelo.

Outrao dato a ter en conta é que as persoas máis "chics" e "modernas" poden permitirse un "tour" dae comida gastronómica propia do lugar, catas dos viños máis distinguidos, etc todo iso é debido a popularidade que foi desarrolandose durante estos anos.

Tamén hai que ter en conta a comercialización destas actividades, grazas as cales alcanzaron tal popularidade.

Por último, penso que a comida é unha parte da cultura que non é nin menos nin máis importante ca o resto delas.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXTAnotación multipalabra