CORT_0341
ABAU/2016-2017/CD09/xuño/14
Comisión Delegada | 09 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A Gastronomía e a cociña galegas:
Sen dúbida unha un dos atractivos da nosa Comunidade é a nosa variedade
e calidade gastronómica. Non tan só coñecida non a nivel nacional se non
tamén nun ámbito global.
A calidade dos produtos galegos é dificil de comparar a outros, xa que
engloba dende verduras, legumes, produtos cárnicos ata o famoso produto de
mar galego. A pesar de que a cociña continue a súa evolución, os pratos
galegos a pe aínda que sexan moi tradicionais non pasan de moda e
seguen tendo cada vez máis público. A causa deste fenómeno pode ser
a súa variedade, dende lacón con grelos, empanadas caseiras e o polbo a
feira, e múltiples pratos cada cal de mellor calidade. Dende os primeiros pratos ,
pratos combinados e postres. O triunfo da gastronomía galega e a calidade
das materias primas é cada vez maior, un claro exemplo é a declaración
da carne de terneira galega coma a mellor do mundo, según grandes
críticos gastronómicos; ou tamén a calidade do viño galego, con prestixio
mundial.
Na miña opinión, a cociña galega tradicional perdurará durante un longo tempo, sen modificacións de ningún tipo, tal e como a coñecemos dende
séculos e décadas atrás.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra