GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0035

ABAU/2016-2017/CD02/xuño/10

Comisión Delegada02
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

O mndo gastronómico e a cociña non sempre tivo a mesma importancia nin o mesmo papel na vida da sociedade, senon que sufriu numerosas modificacións dependendo dos de diferentes factores; como as épocas, os lugares... xa que non en todos os países do mundo a gastronomía acada a mesma importancia a presenta a mesma repercusión.

Na actualidade existen diferentes profesións ligadas a diversos ámbitos da vida; as profesións estas foron as mesmas durante gran parte da historia do noso país; aínda que a sua vez xurdiron máis. No mundo da alimentación destácco destácase o exercicio de gastrónomo, unha persoa que conta con acontecementos coñecementos específicos para a degustación de diferentes alimentos procedentes de diversos lugares do mundo, así coma a creación de novos pratos... O e No referente a cociña podemos nomear oficios como o de cociñeiro, máis demandado nos nosos tempos.

A cociña e o mundo gastronómico acadou máis importancia nos últimos anos, isto produciuse por diversas causas; a posible causa máis destacada foi a influencia dos países extranxeiros e diferentes potencias europeas cara a nosa sociedade. A necesidade ou entusiasmo de convertir o noso mundo nun país máis sotisficado trouxo consigo principalmente novidades no mundo da cociña; respecto a elaboración de novos pratos... Esto produciu un cambio cultural que posiblemente se verá incrementado co paso dos anos e potenciáronse os coñecementos adquiridos polos diferentes territorios do mundo. A sociedade española vai adqui vaise potenciando gracias aos ás diversas influencias existentes no noso tempo, que proporcionarán con modificacións no ámbito profesional, como por exemplo no mundo gastronómico.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt