CORT_0099
ABAU/2016-2017/CD04/xuño/01
Comisión Delegada | 04 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Nos últimos tempos a cociña está a acadar gran protagonismo
nos medios de comunicación debido á gran candidade destes
programas que se están a emitir.
Neles a cociña preséntase coma algo de moito prestixio e
para o cal se precisa moito coñecemento, polo que moitos se
ven atraídos a experimentar neste novo campo. Pero esta nova
consideración da gastronomía leva tamén á perda dos pratos
tradicionais, xa que os cociñeiros contemporáneos pretenden unha
reinvención destes.
Considero que se trata de algo pasaxeiro porque a pesares de
síi ter a aceptación da sociedade máis selecta, non está
implantado nos demáis por ser estes restaurantes moi caros e
non ser do acceso ao cidadán de a pé. Así mesmo se plantexaran
un tipo de comida non tan diferente ao que estamos acostumados
e ao alcance de todos, penso que tería un maior recorrido.
Pola contra, considero que a influencia que están a traer doutras
culturas si quedará instaurada na nosa sociedade especialmente
pola influencia das xeracións máis novas que moitos, ao vivir, no
exstranxeiro, traen rasgos característicos do lugar no que están a
vivir e incorpóranos á nosa gastronomía.
Todos estes avances prodúcense á xa mencionada globalización
e á consideración da cociña como unha arte que debe
satisfacer a todos os sentidos, e que non sexa simplemente
un feito para satisfacer unha necesidade vital.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra