A gastronomía e unha maneira
moi nova de representar a unha
comunidade ou país. Na cociña
pódese innovar de moitas maneiras
con as mesmas cousas. A gastro
nomía galega según algúns críticos expertos, é sin duda, unha das mais
excelentes do mundo. Con ingredientes
tradicionais, como son os grelos,
o lacón, os polvo e o marisco en
xeral, podemos crear diferentes
combinacións que resultan un éxito.
Antes a comida unicamente servía
para subsistir, pero agora que a
situación en xeral a mellorado, da
móslle outro uso, o de disfrutala. Cando
a xente disfruta a comida, e
moito mais feliz. A parte agora
podemos considerala unha arte
en toda regra e podemos chegar
ao alcanze de vela como algo
maís que un prato con comida
dentro.
Ademaís algunhas asociacións, hace
poucos dias con estrelas michelín
se comprometeron con hospitais e
comedores sociais para que un día
a semana vaian a cociñar para
aquelas persoas que necesitan dis
frutar dun arte tradicional innovador.
Eu non penso que sexa unha moda
pasaxeira, todo o contrario, cada
día, dun alimento podemos des
cubrir que diamante escóndese
dentro del, e qué maravillas poden
senos ocurrir con él.
O maís importante nunha cociña e
o que supón o éxito e, o compañerismo
e a confianza. Tamén é moi impor
tante a maneira de cociñar un
prato porque nese consiste tamén a
gastronomía, non so é unicamente a o
novo que pode ser un prato, senón
a maneira de cociñar ben a text
textura para que non sepa nin sexa
desagradable tomalo.
A popularidade da gastronomia e
a cociña é pola combinación de
catro factores: a innovación, a
preparación, o sabor e textura. EIsto
é propio da modernidade e tamén
lógrase grazas as novas tecnoloxías
que aun que non nos demos de conta,
está en todas partes, indirectamen
te. Por exemplo cada vez hai máaís
programas e concursos de cociñas,
tanto para adultos como para pe
quenos e de case todas as partes
do mundo.
A gastronomía e a cociña sera
unha moda pasaxeira se deixamos
que pase, pero se seguirmos poñen
do interés e entusiasmo por crear
arte, entón pasará a seguir sendo
un cambio cultural.