CORT_0855
ABAU/2016-2017/CD24/xuño/03
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 24 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía |
Número de palabras | 182 |
Número de lemas | 110 |
Densidade léxica | 60 |
Número de enunciados | 10 |
Media de palabras por enunciado | 18.20 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 32 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 5 |
Número de parágrafos | 3 |
Media de enunciados por parágrafo | 3.33 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A popularidade acadada pola gastronomía nos
últimos anos, ven dada polo incremento das
escolas de hostelería e polo aumento do nivel
de benestar, que rixe actualmente na sociedade.
A creación de ofertas na ensinanza en favor
da hostelería, fixo que o nivel das cociñas vaia
en aumento. Antigamente os cociñeiros íanse facendo
segundo traballaban, é dicir traballabas e aprendísas
ao mesmo tempo. Dependías de se teu superior
era bo ou tiñas que dar con outro cociñeiro
mellor. Eso si cambiando de emprego. En ocasións
moitos cociñeiros tiveron que emigrar fóra para
adquirir novos coñecementos e formas de cociñar.
En Galicia temos moi bos cociñeiros, pero "na
fonda da tía Carme" non se aprendesn técnicas
culinarias ou pratos como "lacón con grelos e
nata feitos na súa propia xelatina.....". Nos bares
tradicionais todo é máis sinxelo. Para uns dirán
que é o de sempre, pero para outros será un manxar.
Tamén compre destacar a incidencia de programas
de televisión a base de concursos ou simplemente
realizado por cociñeiros de prestixio para fomentar
certos pratos que para a vida cotiá nos resultan
chamativos.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra