CORT_0867
ABAU/2016-2017/CD24/xuño/15
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 24 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía |
Número de palabras | 180 |
Número de lemas | 102 |
Densidade léxica | 56 |
Número de enunciados | 8 |
Media de palabras por enunciado | 22.50 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 35 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 14 |
Número de parágrafos | 2 |
Media de enunciados por parágrafo | 4 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Na actualidade, a gastronomía está a dar
un xiro de 180º e con iso as tradicións
e formas alimentarias que durante moitas xeracións
estiveron vixentes están a caer. Deste xeito a calidade
e a cantidade van agora á inversa, xa que
cando dende sempre o mellor restaurante era no
que se pagaba pouco e se comía ate fartar,. Hoxe
en día a gastronomía estase a convertir nunha
arte e a boa mesa de agora básase nunhas
racións máis reducidas pero máis elaboradas.
Porén, o que antes tiña de atractivo un asador
ou un furancho, teno agora un gastrobar ou unha
gastroteca. Por todas estas razóns a hostelería está
a profesionalizarse e xa non vale calquera. As
escolas de hostelería están a ter un auxe tremendo
e un recoñecemento popular moi grande. Ao meu
parecer a comida sí que é unha arte e un
luxo en moitos dos casos, pero nalguns casos
estamos a caer na ridiculez, presentando pratos
onde hai que remexer pra encontrar a comida.
Seamos coeerentes e ofertemos de todo, para que o
consumidor elixa, non llo impoñamos.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra