CORT_0329 ABAU/2016-2017/CD09/xuño/02
Ano de redacción 2017
Curso 2º de Bacharelato
Comisión Delegada 09
Convocatoria de exame Xuño
Xénero Argumentativo
Materia Lingua e literatura galegas
Tema A gastronomía
Número de palabras 232
Número de lemas 112
Densidade léxica 48
Número de enunciados 10
Media de palabras por enunciado 23.20
Número de palabras do enunciado máis longo 32
Número de palabras do enunciado máis curto 9
Número de parágrafos 5
Media de enunciados por parágrafo 2
Opcións de visualización
Texto: Transcrición completa Versión final estudante Estándar ortográfico Estándar morfolóxico Estándar léxico Estándar gramatical Estándar semántico Estándar discursivo
Mostrar: Cores Aliñación <pb> <lb>
Anotación: Lema estándar Lema orixinal Clase de palabra (estándar) Clase de palabra (orixinal) Tipo de desviación do estándar Fonte da forma non estándar Corrección derivada Conector
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
É unha evidencia que o mundo da gastronomía e da
cociña dou nos últimos anos un gran xiro nas preocupacións .
Antes só se cuestionaba o sabor dun bo prato , non importaba
a presentación do mesmo e o verdadeiramente esencial era
comer en gran cantidade ata acabar desbordado .
Agora , na actualidade , sen embargo a preocupación dun
gran cociñeiro é a de innovar en cada prato . Iso é o
que diferencia un gran cociñeiro dun medianamente bo . Os mellores ,
teñen unha brillante capacidade para desenvolver unha boa
presentación e non se olvidan da importancia do sabor , polo que
tamén mostran un importante interese .
Unhas das causas que fixeron posíbel o xiro a unha
cociña máis innovadora foron a modernización dos elementos
de cociña e tamén a conexión de todo o mundo . Nestes
momentos é máis fácil interactuar cos lugares descoñecidos .
Esta comunicación cos lugares afastados fixo máis doada
a transmisión das culturas repartidas por todo o planeta , e
axudou a poñer en común as ideas , gustos , formas e
métodos para a cociña .
A parte de todo iso , moita xente pensa que este cambio
perdurará no tempo , porque as persoas máis poderosas diferéncianse
da maioría da poboación por poder consumir estes diminutos
e prezados pratos .
Por todo iso , valorase que a cociña ten que ter boas
prestacións , é importante a apariencia pero o verdadeiramente
importante está no sabor , polo que non hai que olvidarse
disto último .
Lenda:
Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido
Descargar vista actual como txt